Wessels Grootverbruik BV in Heteren
Groothandel groente en fruit

De geschiedenis van Wessels Grootverbruik BV

Rond 1910 werd familiebedrijf Wessels Grootverbruik opgericht als groentegrossierderij in Wageningen. Al snel begon de tweede generatie met paard en wagen groenten en fruit te bezorgen. De derde generatie heeft dit verder uitgebreid en startte ook met de verkoop van groenten en fruit vanuit winkels in Wageningen, Renkum en Arnhem. Hierdoor nam de omloopsnelheid van de producten toe, waardoor er vanuit Renkum ook een groothandel ontstond. De vierde - huidige - generatie heeft deze groothandelsactiviteiten verder uitgebouwd en levert in de regio aan horecabedrijven en (zorg)instellingen. Na een tijdelijke fusie heeft het familiebedrijf in 2003 de oude traditie voortgezet vanuit de huidige locatie in Heteren. 

Pim Wessels

Pim is 49 jaar en werkt al sinds de jaren 80 in het familiebedrijf. Hij vertegenwoordigt de vierde generatie. Pim is de man van de cijfers. Hij houdt de bedrijfsfinanciën goed in de gaten en is een ster in netwerken. Hij heeft nauw contact met de horecabranche en verschillende zorginstellingen. De verkoop en inkoop valt tevens onder zijn verantwoordelijkheid.

Bel Pim direct: 06 - 53 154 118
 

horecaleverancier van aardappel

Enno Reijnen

In 1998 zette Enno de eerste stap in zijn carrière: hij ging stage lopen bij Van Dijk Wessels. Na zijn stage is hij blijven werken als kwaliteitsmanager. In 1999 fuseerde Wessels met Van Dijn Renkum. In 2003 stapte Pim uit de fusie en zette de familietraditie voort. Enno volgde hem een jaar later en werd mede-eigenaar van Wessels Grootverbruik.

Enno, inmiddels 35 jaar, zorgt ervoor dat de zaken binnen het bedrijf op rolletjes lopen. Hij ziet erop toe dat de voedselveiligheid gewaarborgd wordt. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het aanboren van nieuwe markten, de verkoop en het toepassen van nieuwe technieken.

Bel Enno direct: 06 - 27 066 724
 

groente en fruit

Wessels Grootverbruik heeft het

Neem met ‘Nederland heeft Het!’ een kijkje achter de schermen bij Wessels Grootverbruik BV in Heteren.